SZEZON ELŐTT A HAGYMATIKUMBAN

A hosszú zord, hideg tél után a természet időnként bontogatja szárnyait, és az éltető napsugarak bearanyozzák a Makóiak büszkeségét, a Kossuth díjas Makovecz Imre tervezte Hagymatikum fürdő kupoláit.
Napról-napra szépül a környék, elkészülnek a parkok, parkolók, hogy a nyitás időpontjakor zökkenőmentesen kezdhesse majd meg, első szezonját a strandolni vágyók örömére a Fürdők-Fürdője.
Az épületben is serény dolgos kezek csinosítják, javítgatják a felmerülő hibákat, hogy a szezonban mindenki örömteli pihenésben részesülhessen.

Köztudott, hogy nincs élet hiba nélkül. Ez így van a fürdő esetében is.
A komplexum két részre van tagolva, és a két részt kerítés választja el egymástól. Egyik részből a másikba átmenni csak beléptető kapukon lehet. Akik a Tanuszoda, és Gyógyfürdő részt választják, és oda váltanak belépőt, azokat a beléptető kapuk a fürdő más részeibe nem engedik át.
A kombinált jegyeket váltók mindkét részt használhatják.
A szezonban naponta 4-5 ezer vendéget várnak. Akik a Tanuszodai részt választják pihenésként, (Csak úszójeggyel) azoknak javasolnám, hogy bőségesen hozzanak magukkal elemózsiát, mivel a jegyük nem jogosítja fel őket, az impozáns külsejű, színvonalas étterembe való át menetelre, holott az éttermet is a fürdő üzemelteti.

A vendégek miután megismerkedtek a koedukált öltöző labirintus világával, és ki-ki megtalálta a választott medencéket, különleges élményekben lehet részük, a különböző programok megismerésekor.

Az öltözőben csinos, ápolt hölgyek fogadják az érkezőket, és készségesen útbaigazítják az eltévedőket.
A hölgydolgozók szertárhelységét a férfitusoló, és illemhely előterében helyezték el, ahová gyakran be kell menniük, és ilyenkor zavartalanul közlekednek a mezítelen férfiak között.
Egy művelt ember a saját otthonában sem zavarja a család tagjait fürdés, vagy WC használat közben.
A fürdő Általános Igazgatójával többször szóban és írásban is közöltük ezt az észrevételünket. Válasz: A hölgyek a munkájukat végzik!
Úgy gondolom, hogy sem a női, sem a férfi tusolóban nem ildomos takarító eszközök részére raktárt berendezni, és a személyzetnek az ott fürdőket zaklatni, mivel egy ilyen magas színvonalú fürdőben elsődlegesnek kellene lenni a vendégek iránti tiszteletnek.
A takarítószemélyzetnek megemlítettem egy alkalommal, hogy az ajtó feltalálása óta, divatba jött a kopogtatás is.
Válasz: „Nekünk is kellemetlen, de ez a munkánk”. Igen, – Ez a munkájuk, de nem ilyen paradox körülmények között.

Mindezeket azért írtam le, hogy az idegen, vagy külföldi vendégek, nehogy azt higgyék, hogy a hölgyek kukkolók, hanem vegyék tudomásul, hogy a Hagymatikum különleges szolgáltatásával ajándékozták meg őket.

Makó, 2012. 06. 10.