NŐI LOGIKA!

A makói piacon, hetipiacos napokon hosszú sorokban, türelmesen álldogálva várják a vásárlók, hogy sor kerüljön rájuk a lángossütő pavilon pultjánál, ahol igényeiknek megfelelően a legkülönbözőbb szervírozás szerint, kapják meg a forró lángost, fánkot vagy teát az éhségüket csillapítani vágyók.
A hideg, szeles vasárnapi reggelen, a szmogtól megtisztult tiszta friss levegőn beálltam én is a sorba. Rajtam kívül három fiatal, elegáns szépasszony, egy kislány, és hat férfi várakozott.
A hölgyek mintha versenyeztek volna, oly elánnal szívták cigarettájukat, füstfelhővel ellátva a pavilon légterét.
Férfitársaimmal békésen álldogáltunk, egyikünk sem dohányzott, és nem emelt szót a tiszta levegő ellenségei ellen.
A gyengébb nem képviselői, mintha minden a legnagyobb rendben volna, szívták a cigarettájukat, közben jóízűen ették a finom fokhagymás, sajtos, tejfölös lángost, miközben az ínyenc falatokat gondosan megfüstölték, a maradék füstöt pedig felénk árasztották.
Akarva –akaratlanul mindenki hallhatta beszélgetésüket. Az egyik hölgy megjegyezte: jól felemelték a lángos árát. (210Ft-ról, 220Fr-ra)
Soha nem dohányoztam így nem tudom, hogy a kezükben lévő füstölgő bűzrúd szála mennyibe kerül, de feltételezem, hogy manapság már nem filléres dolog?
Miután a hölgyek elfogyasztották a lángosukat, valamelyikük megjegyezte: Jó büdös lett most a szánk a lángostól.
Az lehet, hogy egyiküknek sem jutott eszébe még soha, hogy a dohányfüsttől átitatott leheletük sem leányálom. Majd egy utolsó szippantás után a távozás hímes mezejére léptek. Mindannyian utánuk néztünk, a szépségüket megcsodálva, és véleményünket magunkba fojtva nyugtáztuk a történteket.
Javasolnám a lángossütő tulajdonosának, hogy a férfiak védelmében tegyen ki egy tiltó táblát: TILOS A DOHÁNYZÁS!

Makó, 2012. 02. 19.